datingshow : trouwen met een wildvreemde

datingshow trouwen met en wildvreemdeEen nieuwe datingshow met als doel het trouwen met een wildvreemde is het idee waar het Belgische productiehuis Sultan Sushi mee op de proppen is gekomen. Het is een uitwerking van een datingshow die al op de Deense TV loopt onder de naam ‘Married at first Sight’. Momenteel zou het bedrijf over een mogelijke uitwerking praten met VTM. Dat meldt De Gazet Van Antwerpen.
Het programma, dat kijkcijferrecords brak in Denemarken, zit heel eenvoudig in elkaar. Wie de zoektocht naar de ware wat beu is maar de liefde toch een (laatste) kans wil geven, kan zich kandidaat stellen. De geselecteerden worden professioneel begeleid door een team experten. Die kiezen er dan de partner uit die het best bij hen past. Uiteindelijk ontstaan er drie ‘koppels’ die klaargestoomd worden voor hun grote dag. Scheiden na de trouwdag mag, maar bij voorkeur na een huwelijksreis en een maand samenwonen.[useful_banner_manager banners=5 count=1]

De datingshow ook in Nederland?

Nederland toonde al interesse voor ‘Married at first Sight’, maar er is nog geen duidelijkheid over welke zender de datingshow zal uitzenden. En ook in ons land zijn de onderhandelingen volop aan de gang met VTM. ‘Laat één ding duidelijk zijn: wij hebben het nog niet besteld’, zegt VTM-persverantwoordelijke Sara Vercauteren in de Gazet Van Antwerpen.

Kans groot op uitzenden

‘Er zijn wel gesprekken met Sultan Sushi, en zij werken het concept nu verder uit.’ Dat bevestigt het productiehuis ook zelf. ‘De kans dat het programma er komt, is groot. Is het niet op VTM, dan wel op een andere zender’, zegt mede-oprichter Jan Keersmaekers.

kritiek op datingshow in Denemarken

De bewuste show lokte heel wat kritiek uit in Denemarken. Daar zei parlementslid Christian Langballe dat huwelijken geen deel mogen zijn van de entertainmentindustrie. Sultan Sushi werkt alvast aan een haalbaarheidsonderzoek waarin wordt uitgezocht of er al dan niet ethische bezwaren zijn.

bron:gva

[useful_banner_manager banners=2 count=1]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.