Hoeveel kost een date

hoeveel kost een dateHoeveel kost een date? De gemiddelde Nederlander geeft ongeveer 66 euro uit op een date. Dit kwam aan het licht door een onderzoek van Lexa. Daten heeft zo een heel belangrijke plaats in onze economie. Het grootste deel van de kost aan een date gaat naar Restaurant of bar. Eten en drinken is nog altijd de grootste kost aan het daten.

De cijfers van datingkosten

Amsterdam, 25 maart. De Nederlandse datingindustrie is per jaar goed voor zo’n €422 miljoen. Dit bedrag wordt uitgegeven door de 1.04 miljoen actieve daters die Nederland rijk is. De Nederlandse [useful_banner_manager banners=13 count=1]single geeft gemiddeld €66,64 uit per date waarvan hij er gemiddeld twaalf heeft per jaar. Deze resultaten komen voort uit Love Economy: een internationaal onderzoek gehouden in zeven Europese landen. Love Economy werd geïnitieerd door Lexa.nl en uitgevoerd door het Centre of Economic Business Research (Cebr).
Dat de datingindustrie voor een hoop omzet zorgt was al bekend, maar een dergelijk gedetailleerd overzicht was nog niet eerder naar buiten gebracht. Het internationale onderzoek Love Economy, gehouden onder singles in Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Zweden, Noorwegen en Nederland, verschaft een kijkje in de precieze kosten van een date en laat zien hoe belangrijk dating is voor de financiële economie.

Europa vs. Nederland

Onderzoek in de bovengenoemde Europe landen heeft uitgewezen dat de 26.3 miljoen actieve singles in 2013 op 523.3 miljoen dates gingen, omgerekend 1.000 dates per minuut. Deze dates waren samen goed voor een omzet van €14.1 miljard. Uit economisch oogpunt betekent dit dat van elke €1000,- euro die consumenten in 2013 uitgaven, €2,45 een directe link had met dating.

Hoeveel kost een date

Ook de Nederlandse singles hebben in 2013 niet stilgezeten. In totaal hebben er afgelopen jaar 12.67 miljoen dates plaatsgevonden. De gemiddelde kosten hiervan waren €66,64 euro per date. Met dit bedrag scoort Nederland Europees gezien erg hoog en komt uit op een tweede plek. Op een eerste plek staan de Noorse singles die met €83,23 de kroon spannen. De overige vijf landen geven tussen de €51,- en de €55,- uit aan een date.

hoeveel kost een date
Stefan van den Berg, Managing Director van Lexa.nl zegt: “Nog niet eerder zijn de uitgaven van de singles zo secuur geanalyseerd. Fantastisch om te zien dat dating in Nederland goed is voor honderden miljoenen euro’s per jaar. Vooral in economisch mindere tijden beknibbelen singles dus niet op een nieuwe date.”[useful_banner_manager banners=14 count=1]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.