Lente populairste dateseizoen bij vrijgezellen

daten in de lenteDe lente is bijna daar en dan hebben meer mensen zin om te daten. Dit bleek uit een onderzoel dat Lexa heeft laten uitvoeren.
Bijna twee derde van de Nederlandse vrijgezellen krijgt meer zin in een afspraakje als het mooi weer is.

Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse datingsite Lexa.nl onder ruim 10.000 respondenten in zeven Europese landen. Meer over lexa kan je hier lezen.

Bijna 85 procent van de vrijgezellen gaat het liefst op date wanneer de kansen op mooi weer het grootst zijn: in de lente en zomer. Slechts 7 procent van de ondervraagde singles geeft voorkeur aan de winter.

Europeanen

Niet alleen Nederlanders laten zich op datinggebied leiden door het weer (60 procent). Singles in Zuid-Europese landen als Spanje en Italië passen hun datingactiviteiten nog meer aan de weersomstandigheden aan (75 procent en 67 procent).

In het noorden van Europa lijkt men wel gewend te zijn aan een grillig weerbeeld. Vooral Zweden en de Noren trekken zich weinig van het weer aan (56 procent en 49 procent).

Etentje

Als het gaat om de activiteit tijdens een eerste date, kiest bijna twee derde voor een etentje in een restaurant. Een drankje drinken in een café of op een terras staat op de tweede plaats (54 procent), gevolgd door koffiedrinken in de middag of samen lunchen (46 procent).

Andere populaire activiteiten zijn onder andere de bioscoop, een concert of een gezellige picknick.

Overigens kiest 61 procent van de mannen voor een horecagelegenheid die ze al kennen. Bij vrouwen ligt dit aantal iets lager, op 51 procent. Vrouwen kiezen liever een locatie waar ze geen bekenden tegen denken te komen.

Beste datemoment

Uit het onderzoek blijkt ook dat het weekend voor vrijgezellen het beste moment is om te daten. In heel Europa zijn de vrijdag en zaterdag het meest favoriet, gevolgd door zondag.

Opvallend is wel dat mannen het minder erg vinden om aan het begin van de week af te spreken. Slechts 10 procent van de dames geeft de voorkeur aan de maandag, terwijl dit bij mannen 9 procent hoger ligt.

Wat betreft tijdstip zijn onder de Nederlandse singles de avonden favoriet (82 procent). Slechts 6 procent ontmoet elkaar graag tijdens een ontbijt.

via Lente populairste dateseizoen onder vrijgezellen | nu.nl/lifestyle | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.