partner zoeken via internet

partner zoeken via internetEen partner zoeken via internet is al lang geen uitzondering meer. Twee derde van de singles gaat via internet op zoek naar een toekomstige partner. Het vertrouwen in internetdating lijkt te groeien.

Parship heeft als grootste online datingdienst van Europa een onderzoek gedaan en daaruit blijkt dat twee derde, dat is toch ruim 65%, van de singles een partner zoekt via internet en een online datingdienst.  In Nederland verzorgt Parship onder meer de datingsites voor de PCM-kranten de Volkskrant, NRC Handelsblad en Trouw.

60% zoekt partner via internet

Twee van de drie door Parship ondervraagden zegt het afgelopen jaar op internet te hebben gezocht naar een partner. Er wordt wel geen melding gemaakt van hoeveel mensen er aan de ondervraging hebben deelgenomen.  Wel staat vast dat het aantal mensen die een partner zoeken via het internet groeit.

Volgens het datingbureau is het vertrouwen in internetdating aan het toenemen. Bijna 50% van de ondervraagden is ervan overtuigd dat ze binnen de 6 maand online een nieuwe partner zullen vinden.

Chatrooms voor singleswordenechter door velen niet echt serieus genomen. “Het is een plek waar ze misschien een one-night stand of sexdate tegen het lijf lopen”, aldus een woordvoerder van het online datingbureau. “Daar kunnen we mensen er niet van weerhouden om te beweren dat ze zijn wie ze zijn. We controleren alleen de betalende gebruikers die op zoek zijn naar een serieuze relatie”, aldus een woordvoerder.

stijgend succes van online datingdienst

Parship, dat sinds een aantal jaar ook in Nederland actief is, deed ook nog een onderzoek naar het fenomeen online dating. Daaruit kwam naar voren dat 2 procent zijn huidige partner heeft ontmoet via internet. Dit onderzoek is al een aantal jour oud en het % van mensen die een partner via het internet hebben ontmoet zal nu wel hoger liggen. De meeste ondervraagden (30 procent) hebben hun partner via vrienden of familie leren kennen. Een partner zoeken via internet zit dus in de lift en heeft ook veel voordelen.

Je kan meer lezen over  Parship in onze post”Parship online relatieservice” . Tevens enkele ervaringen in onze post “Ervaring met Parship

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.