Profielfoto voor online dating en wetenschap

profielfotoDe profielfoto van je datingprofiel is het eerste wat mensen bekijken op online datingsites en aan de hand van de foto wordt dan beslist of je al dan niet verder wil kijken op het profiel. Welke foto te gebruiken? Een selfie of niet?  Een foto die binnen of buiten genomen is? Zo zijn er nog wel enkele vragen te bedenken. Wanneer u zich aanmeldt voor een van de vele online dating websites (vb relatieplanet) , heb je waarschijnlijk al vaak zitten zoeken naar de perfecte profielfoto om op je profiel te plaatsen.
Nu heeft de wetenschap bewezen dat bepaalde soorten profielfoto’s  je zal helpen meer reacties te krijgen op je profiel. Er is wel een verschil tussen de profielfoto voor de man en de vrouw.

Online dating site Zoosk deed onlangs een studie van 4000 singles naar welke profielfoto het meeste kans op succes geeft.

Moet mijn profielfoto binnen of buiten worden genomen ?

Hangt ervan af! Vrouwen trekken 60 % meer aandacht met foto’s die binnen genomen zijn , terwijl mannen een stijging zien van 18 % wanneer hun foto’s buiten worden genomen .

Hoe dan ook moet je gezicht zichtbaar zijn . Een foto van je terwijl je een berg aan het beklimmen bent is geweldig maar als je een piepklein puntje bent op die foto zal een toekomstige date geen idee hoe je eruit ziet.

U moet ten minste één full body shot hebben .

Full body shots leveren positieve resultaten op voor beide geslachten. Degenen die gebruik maken van full body foto’s zien een stijging van 203 % in het aantal reacties op hun datingprofiel.

Een selfie of niet selfie ?

Als het gaat om selfies loopt het advies voor mannen en vrouwen niet gelijk.
Vrouwen die een sefie gebruiken als profielfoto krijgen meer aandacht , terwijl mannen die een selfie gebruiken juist minder reacties ontvangen. Sorry , mannen .

Maar dames, kiest slechts één selfie voor je profiel als je er één wil gebruiken. Een profiel vol selfies geeft uw toekomstige date geen goed idee van hoe je eruit ziet .

Natuurlijk helpt het als je er aantrekkelijk uitziet (hoewel er is geen standaard is voor smaak ) , en lacht (geen triestig gezicht! ) .

Meer dan de foto

Natuurlijk is er niet alleen de foto maar moet je hele profiel een beetje aantrekkelijk en uitnodigend zijn. De foto brengt de mensen naar je profiel maar je profiel zelf moet ze over de streep trekken om contact met je op te nemen of te reageren als jij contact met heb hebt opgenomen. Meer over het opstellen van een profiel in onze post pimp je online profiel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.