regels voor tekstberichtjes of smsjes en je date

teksberichtjes en smsjes op dateHoe stuur je tekstberichtjes of smsjes met iemand  met wie je nog niet lang aan het daten bent en de eerste verliefdheid steekt zo zijn kop op. tekstberichtjes of smsjes kunnen al snel tot misverstanden leiden en dat is het laatste wat je wil in een prille relatie.
Zelf ontvang je ook niet graag van die dubbelzinnige of cryptische tekstberichtjes of smsjes als je elkaar berichtjes stuurt. Duidelijkheid is gewenst. Maar hoe doe je dat?

Gebruik de voornaam in de tekstberichtjes of smsjes

Als je elkaar nog niet zo lang kent, laat woorden als ’schatje’ of ’liefje’ dan nog even achterwege, maar noem elkaar gewoon bij de voornaam. Het geeft meer warmte aan je tekstberichtje en maakt het ook persoonlijker.

Afkortingen niet overdrijven

Ook al zijn afkortingen handig in tekstberichtjes, je kunt het ook overdreven. Het is immers niet zo dat je één of andere collega-spion een bericht verstuurt. Blijf duidelijk en houd die soms onbegrijpelijke afkortingen achterwege.

Vragen stellen

Luchtige vragen zijn de perfecte manier om de conversatie via berichten gaande te houden. Diepgaande vragen over de zin van het leven of politiek zijn niet echt bedoeld voor een app of een sms. Stel eerder vragen als wat zijn/haar favoriete restaurant of film is. Hou het dus luchtig in je tekstberichtjes of smsjes.

Voordat je date

Gaat het om een eerste date? Stuur elkaar eerst wat berichtjes. Uit onderzoek blijkt dat 68 procent het fijn vindt om eerst berichtjes te versturen voordat de date plaatsvindt. Zo vinden ze dat ze meer zelfvertrouwen krijgen en dat er meer te bespreken is over gemeenschappelijke interesses.[useful_banner_manager_banner_rotation banners=13,14 interval=5 width=468 height=60]

Relatie verbreken via tekstberichtjes of smsjes

Als je het toch niet zo ziet zitten met hem of haar, verbreek de relatie dan niet via een berichtje. Bel de ander even op en als je elkaar wat langer kent, spreek dan met elkaar af.

Alcohol

Verstuur geen berichten als je alcohol hebt gedronken. Laat de drank niet spreken voor je in je tekstberichtjes of smsjes. Waarschijnlijk heb je het ooit wel een keertje gedaan en heb je er nu alleen maar spijt van. Als je wat drankjes op hebt, is het risico groot dat je dingen zegt die je niet meent.

In afwachting…

Als je nog in de beginfase van het daten bent dan kun je er soms behoorlijk zenuwachtig van worden als je maar niets hoort. Die ander kan het echt heel druk hebben met de dagelijkse beslommeringen. Het is een kleine moeite om dat te laten weten door een kort berichtje te sturen dat je het echt heel druk hebt en dat je er naar uitziet om haar of hem binnenkort te spreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.