Zelfzeker door veel te daten

veel daten maakt zelfzekerSingles die veel daten, hebben een positiever zelfbeeld dan mensen die minder daten. Ze hebben minder problemen om iemand op date te vragen en hebben minder moeite met afwijzingen. Het positiever zelfbeeld beperkt zich niet alleen tot zelfverzekerdheid tijdens de date, maar geldt ook voor het dagelijks leven, op het werk en in de vrije tijd. .

Dit zijn de conclusies uit een  internationaal onderzoek uitgevoerd door TNS onder 10.561 vrijgezelle mannen en vrouwen in zeven Europese landen, waaronder 1.502 in Nederland, in opdracht van een datingwebsite. Van welke datingsite het onderzoek uitgaat wordt niet vermeld.

Zelfzeker door veel te daten

Uit het onderzoek blijkt dat 80 procent, wat toch best wel een hoog aantal is,  van de singles die zes tot tien afspraakjes per jaar hebben, zich zelfverzekerd voelen in het dagelijks leven. Van de vrijgezellen die nooit een afspraak hebben voelt 40 procent zich onzeker in het dagelijks leven. Ook tijdens de afspraakjes is het effect zichtbaar. Singles die gemiddeld meer afspreken durven meer dan singles die dat weinig of nooit doen. Bijna 60 procent reageert nuchter op een afwijzing en zegt dat dit nou eenmaal kan gebeuren.

Aantrekkelijk voelen door te daten

Naast een positief effect op het zelfbeeld, geven de ondervraagde vrijgezellen die vaak afspreken ook aan dat zij zich aantrekkelijker voelen. Uit het onderzoek blijkt tevens dat Europeanen in hun gehele leven met 21 verschillende mensen zoenen. Mensen die meer kuspartners hebben, blijken ook meer zelfvertrouwen te hebben. De Nederlandse ondervraagden blijken gemiddeld 23 kuspartners te hebben.

Mannen zoenen gemiddeld meer dan vrouwen, met respectievelijk 26 en 19 partners.[useful_banner_manager_banner_rotation banners=1,2,8,10]

Kussen

De Italianen scoren het laagst (wie had dat gedacht) met zestien kuspartners en Noren het hoogst met 29. De Nederlandse ondervraagden zoenden gemiddeld voor het eerst toen ze vijftienjaar oud waren. Opmerkelijk is dat de leeftijd waarop er voor het eerst is gezoend, geen effect heeft op het zelfvertrouwen.

Bron:nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.