vrouwen hebben meer datingvertrouwen

vrouwen hebben meer datingvertrouwenVrouwen hebben meer datingvertrouwen dan mannen. Dit is als resultaat uit een onderzoek gekomen van Edarling. Dit zou te verklaren zijn doordat de vrouw meestal de touwtjes in handen heeft als het op daten aankomt. Dit komt niet echt als een grote verrassing. Het is toch meestal de vrouw die bepaald of een date al dan niet een vervolg zal hebben of dit nu een volgende date is, een relatie of een losstaande avontuurtje ligt meestal helemaal in de handen van de vrouw. Dit verklaart waarom de vrouw meer datingvertrouwen heeft. Nederlandse vrouwen lijken over een hoger datingvertrouwen te beschikken dan mannen. Zo blijkt 62% van de vrouwen er van overtuigd te zijn dat zij beslissen over de uitkomst van een date, ook hebben vrouwen meer zelfvertrouwen dan mannen over de eerste indruk die ze achterlaten.

Hoog datingvertrouwen van vrouwen

De meest recente studie die werd uitgevoerd onder 309 leden van datingsite Edarling, laat zien dat het datingvertrouwen van vrouwen hoger ligt dan dat van mannen als het om verleiden gaat. Terwijl 82% van de ondervraagde vrouwen ervan overtuigd is dat zij een goede indruk maken, voelt slechts 69% van de mannen zich zelfverzekerd tijdens de eerste ontmoeting.

touwtjes in handen van vrouw

Ook wanneer het om de vervolgdate gaat zijn vrouwen duidelijk zelfverzekerder. Op de vraag “Ben jij degene die bepaalt of er meer uit een date voortvloeit?” zegt 62% van de vrouwen dat zij de touwtjes in handen hebben, tegenover slechts 41% van de mannen.

verklaring voor datingvertrouwen

Hoe kunnen we dit verschil in datingvertrouwen verklaren? Dr. Wiebke Neberich, onderzoeksleidster van de studie, zegt daarop: “Mannen zetten meestal de eerste stap voor een date, dat geeft vrouwen de macht om te beslissen of het een vervolg zal hebben of niet. Mannen hebben vaak de neiging om de interesse van vrouwen te overschatten, waardoor zij over het algemeen meer afwijzingen te verduren krijgen. Vrouwen kunnen kieskeuriger zijn wanneer zij een partner kiezen vanuit verschillende biologische en sociologische motieven, daardoor hebben ze vaker een betere uitgangspositie in deze fase van een relatie. Dat zou een goede verklaring kunnen zijn voor het sterkere zelfvertrouwen dat we zien onder de vrouwelijke respondenten in deze studie”.

datingvertrouwen edarling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.