De basisregels van daten

basisregels van het datenDe basisregels van daten. We kennen ze wel allemaal maar toch kan het geen kwaad deze nog eens te herhalen. Op huffingtonpost hebben ze er een kleine rondvraag naar gedaan en een artikel over geschreven. Via Reddit werd gepolst naar de basisregels van het daten. We weten dat we vlot en vriendelijk moeten zijn bij het daten en dat humor kan helpen om het ijs wat te breken. Toch zijn er ook heel wat dingen die we doen of denken op een afspraakje waarover we niet vaak praten. lees hieronder maar verder.

Iemand aantrekkelijk geven we wat meer kansen

Laten we eerlijk zijn, de eerste indruk van iemand krijgen we door zijn of haar uiterlijk. We maken onszelf graag wijs dat de uiterlijke verschijning echt niet zoveel uitmaakt omdat we vooral op zoek zijn naar iemand met een leuk karakter. Toch blijkt dat we mensen met een knap uiterlijk wat meer respijt geven. Zo zien we vaker frustrerend gedrag door de vingers bij personen die we aantrekkelijk vinden.

Daten en geluk gaan hand in hand

Daten is geen wetenschap. Integendeel: de kans om iemand te vinden die geschikt voor jou is, heeft alles te maken met tijd en geluk. Soms moet je dus gewoon een sprong durven wagen en je grenzen verleggen.

Daten kan soms een spelletje zijn

Soms draaien we graag rond de pot. Vaak is het een discussie over hoe we de rekening gaan betalen, maar af en toe gaat het over serieuzere zaken waarover we niet eerlijk durven zijn. Heb jij nog nooit verzwegen dat je eigenlijk toch geen gevoelens voor je date hebt om hem/haar niet te kwetsen?

Daten lukt echt niet altijd

Op date met iemand nieuw is een stressvolle ervaring. Het loopt maar zelden meteen van een leien dakje en soms moet je jezelf echt bloot durven geven om dan te horen te krijgen van je date dat ze geen gevoelens voor je heeft en niet verder met je wil. Maar laat je hierdoor vooral niet afschrikken.

Niemand is 100 procent zichzelf op de eerste date

Terwijl het altijd het beste om eerlijk te zijn met een potentiële nieuwe partner heeft iedereen bepaalde zaken die ze liever niet dadelijk prijs geven. Eerlijkheid wil niet zeggen dat je alles dadelijk moet prijs geven op de eerste date. Als een gebruiker schreef: “Je kunt eerlijk zijn zonder dat je echt alles moet prijs geven. Eerlijk zijn betekent niet dat je heel je levensverhaal aan iedereen die je tegenkomt dadelijk moet vertellen.”
bron: huffingtonpost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.