Flirten op het terras voor dertigers en plus

flirten op terrasWie denkt dat flirten alleen is weggelegd voor jongeren heeft het mis. Ook dertigers, veertigers en vijftigers houden van een potje flirten. Met een zomers weekend voor de boeg is het flirtseizoen weer geopend. Want het terras blijkt de meest favoriete flirtplek. Opvallend is dat bijna driekwart graag een zonnebril gebruikt om anderen te begluren. Zo blijkt uit onderzoek van Eye Wish Opticiens onder ruim 1.000 Nederlanders van 30 tot 50 jaar over hun flirtgedrag.

Oogcontact bij flirten belangrijk

Dertigplussers flirten er op los. 83% geeft toe wel eens te flirten, ruim één derde (37%) doet dit zelfs regelmatig of vaak. Volgens flirtcoach Esther Popelier verlengen we massaal onze jeugd: “Biologisch gezien hoort flirtgedrag bij de jeugd. Maar de natuur schuift op, dertigers van nu zijn de twintigers van toen”. Opvallend is dat de meesten oogcontact als belangrijkste voorwaarde noemen om met iemand te flirten. Tegelijk geeft een kwart aan dat zij met een zonnebril op juist eerder durft te flirten. Daarnaast blijkt 25% zich meer sexy en 28% zich zelfverzekerder te voelen met zonnebril op. Popelier: “Een zonnebril hindert in eerste instantie het oogcontact. Maar als je lef hebt, maak je ‘m juist onderdeel van het flirtspel. Even je zonnebril omlaag zetten is het “ultieme flirtsignaal” van vrouw naar man. Als man scoor je in het flirten, door je zonnebril af te zetten en je aandacht daarmee echt op de vrouw te richten. Als je dit durft, heb je vrijwel altijd succes.”

Modellen zonnebril

Zonnebrillen blijken een populair accessoire. Slechts 6% van de respondenten heeft geen zonnebril en een kwart bezit er zelfs drie of meer. Eén op de drie dertigplussers geeft aan zich modieuzer te voelen met zonnebril dan zonder. Van de voorjaarstrends scoren bij de vrouwen vooral de expressieve modellen met dierenprint design hoog (36%). Bij de mannen zijn de modellen met spiegelglas (41%) en de klassieke pilotenbril (32%) het populairst. Slechts 12% van de vrouwen kiest voor een model met spiegelglas.

Flirten heel populair

Bijna driekwart (71%) van de respondenten blijkt weleens stiekem mensen te begluren wanneer ze een zonnebril dragen. Meer dan de helft van de 30 tot 50 jarigen (54%) geeft aan niet met hun eigen partner te flirten. 63% zegt vooral te flirten met onbekenden. Mannen flirten meer dan vrouwen. Bijna de helft van de mannen geeft aan regelmatig te flirten, bij de vrouwen is dat ruim een kwart. Naast het terras (56%), blijken het café (52%) en het strand (36%) populaire flirtplekken te zijn. Mannen flirten liever dan vrouwen ook graag in het openbaar vervoer (39% vs. 30%) en 1 op de 3 mannen durft ook een flirt met collega´s aan.

bron: eye wish

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.