lange afstandsrelaties zijn vaak sterker

lange afstandsrelatieLange afstandsrelaties zijn vaak sterker. Algemeen wordt aangenomen dat een lange afstandsrelaties gedoemd is om te mislukken maar dit blijkt niet altijd het geval te zijn. Vandaag zijn er natuurlijk ook veel mogelijkheden om contact met elkaar te blijven hebben. Bellen, teksten, chatten, Skype en zo kunnen we nog wel een aantal opnoemen. Een lange afstandsrelatie wordt in die omstandigheden het overwegen waard en een leefbare optie.
Koppels die ver van elkaar woonden, leken vaak dichter bij elkaar te staan en slaagden er makkelijker in zich open te stellen voor hun partner. Het gebruik van communicatie via andere kanalen lijkt het soms gemakkelijker te maken om jezelf open te zetten voor de andere partner en zo dingen met elkaar te delen die face to face soms moeilijker zouden zijn. “Ze blijven beter in staat dingen aan elkaar toe te vertrouwen, momenten van intimiteit te delen”

lange afstandsrelaties zijn vaak sterker

artikel op nu.nl
Mensen denken vaak dat lange afstandsrelaties gedoemd zijn om te mislukken, maar onderzoek laat zien dat deze relaties de band tussen geliefden juist versterkt.

Een onderzoeksteam van de City University of Hong Kong en de Cornell University komen tot die conclusie.
Ze vonden dat lange afstandsrelaties vaak leiden tot een sterkere band met meer constante en diepe communicatie dan een normale relatie. De resultaten zijn gepubliceerd in het Journal of Communication.

Voor het onderzoek werd aan datende stellen die ver van elkaar en dicht bij elkaar woonden gevraagd hoeveel contact ze dagelijks hadden via verschillende media: direct contact, over de telefoon, videochat, sms’en, chatten en e-mailen. Daarbij hielden de stellen bij wat ze over zichzelf verteld hadden en in hoe verre ze intimiteit ervaarden.
Sterkere band
Bij de lange afstandkoppels vonden de onderzoekers een sterkere band. Ze denken dat dit komt doordat deze stellen zich zelf meer openstellen en het gedrag van de partner idealiseren.

“Onze cultuur benadrukt het belang van lichamelijk bij elkaar zijn en veel direct contact in een relatie”, aldus onderzoeker Crystal Jiang. “Een lange afstandsrelatie valt niet binnen dit beeld. Maar mensen hoeven echt niet zo pessimistisch te doen over liefde op afstand. Want de zogenaamde ‘latters’ doe harder hun best in het communiceren van hun gevoelens en deze inspanningen betalen zich terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.