meest sympathieke single moeder Isa Hoes

isa hoes sexy singleAls single moeder door het leven gaan is niet altijd gemakkelijk. Dit belemmerd de single moeders niet om actief te zijn op de datingmarkt. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek in opdracht van datingsite Relatieplanet.nl onder meer dan 2.200 singles in Nederland, waaronder 750 single moeders.
Zeker 80 % van de single moeders hebben regelmatig een date. Bij deze dates vergeten ze niet dat ze ook moeder zijn en 70% deelt dan ook op de eerste date mee dat ze moeder zijn. Het moeder zijn maakt hen ook tot een serieuzere dater. Ze besteden meer aandacht aan het kiezen van de juiste date. Ook zullen alle single moeder hun eerste date niet thuis plannen. Voor de eerste date word steevast gekozen voor een neutrale plek en deze date is ook zonder de kinderen.
Aan de onderzochte singles is ook gevraagd wie zij van de single BN’ers als meest sympathieke moeder zien. Actrice en bestseller schrijfster Isa Hoes komt als winnares uit de bus. Op de tweede plaats kwam Anouk en Bridget Maasland maakt de top drie rond. Als sexy single moeders kunnen deze tellen.

Wat maakt een single moeder sexy?

Niet alleen het merendeel van de single moeders vindt dat je op de eerste date moet delen dat je moeder bent, ook het merendeel van de onderzochte mannen geeft hier met iets meer dan 60% de voorkeur aan. Iets minder dan een derde (28,4%) vindt dat een vrouw dit de eerste date best achterwege kan laten, om het later op een door haar gekozen moment te delen. Dat mannen eerst afgaan op het uiterlijk wordt niet bevestigd door het onderzoek. De onderzochte mannen geven aan dat niet zozeer uiterlijke kenmerken de single moeders sexy maken, maar juist eigenschappen als een spontane omgang met kinderen (49,1%) of haar zelfstandigheid (32,7%). Een goed lijf (8,2%) en een mooi hoofd (10%) worden in het onderzoek van Relatieplanet.nl duidelijk als minder relevant gezien.

Moederdagcadeaus voor een onbetaalbare glimlach

Moederdag is bij uitstek de dag om moeders in het zonnetje te zetten met ontbijt op bed en natuurlijk het Moederdag cadeau. Het vinden van een geschikt Moederdag cadeau is daarbij voor vele vaders, zonen en dochters een terugkerend dilemma. Want welk cadeau tovert die onbetaalbare glimlach op moeders’ gezicht? Ook dat is dit jaar onderzocht. Bij de ondervraagde moeders is een wellnessbehandeling veruit het meest populair, meer dan 3 op de 5 moeders (64,7%) geeft daar de voorkeur aan. Ook een lekker geurtje en make-up scoren relatief goed (21,5%). Sportschoolabonnementen (6,7%), sexy lingerie (4,3%) of chocola (2,9%) blijken de mindere cadeauopties en veroorzaken eerder gefronste wenkbrauwen dan een glimlach.
Moederdagonderzoek-Relatieplanet-Meest-geschikte-cadeau-voor-single-moeders

Nederlandse mannen staan open voor single moeder

Een kind kan veel verandering in de persoonlijke levenssfeer teweegbrengen. Dat geldt niet alleen voor stelletjes maar ook voor mannen die een relatie willen aangaan met een single moeder. Weerhoudt dat mannen ervan om een relatie met een single moeder aan te gaan? Het antwoord is nee. Bijna één op de tien mannen geeft aan dat voor hen een relatie met een single moeder is uitgesloten. Het overgrote deel van de mannen (52,6%) zegt dat voor hen een single vrouw met kinderen sowieso geen probleem is. Een deel van de mannen vindt een relatie met een single moeder oké, bijvoorbeeld wanneer haar kinderen al volwassen en uitwonend zijn (20,4%) of de zorg van de kinderen volledig bij de moeder blijft (3,6%). Van de mannen zegt 13,7% dat zij een single moeder geen probleem vinden omdat zij zelf ook een kind hebben.
Moederdagonderzoek-Relatieplanet-Op-een-eerste-date-vertellen-of-je-kinderen-hebt

Meest en minst sympathieke BN’er moeders

Single moeder én Bekende Nederlander zijn zorgt ervoor dat deze categorie BN’ers bij veel media onder een vergrootglas liggen. Maar wie van deze BN’ers weet door haar optredens en uitstraling een sympathieke status te verwerven? Het blijken de onafhankelijke moeders te zijn die goed hun eigen boontjes kunnen doppen. Op één staat Isa Hoes (37,5%), op afstand gevolgd door de nummer 2, moeder en ‘rock chick’ Anouk (16,7%). Bridget Maasland sluit dit jaar de top 3 af (10,6%). Kijkend naar de onderkant van de lijst blijkt de ex-vrouw van Lange Frans, Danielle van Aalderen, met iets meer dan één procent (1,1%) als BN’er moeder het minst sympathiek te worden gezien. Wellicht ligt haar ‘pistoolincident’ in de straat van rapper Baas B nog te vers in het geheugen bij de respondenten. Estelle Cruijff, ex-vriendin van Badr Hari en ex-vrouw van Ruud Gullit, wordt met bijna 3 procent (2,7%) als iets sympathieker gezien.
Moederdagonderzoek-Relatieplanet-BNer-Isa-Hoes-meest-sympathieke-single-moederd-van-Nederland

Overige onderzoeksfeiten

  • Zeven op de tien (70%) mannen vindt een one-night stand geen probleem voor een single moeder, van de single moeders vindt iets meer dan de helft (57,6%) dat geen probleem;
  • Het merendeel van de mannen (32,9%) vindt het geoorloofd om als single moeder het bed te delen na drie dates, de single moeders zelf geven aan dit het beste kan na vijf dates;
  • Van de mannen zegt bijna driekwart (70,7%) dat het niet belangrijk is om als vrouw eerst carrière te maken alvorens aan kinderen te beginnen;
  • Van alle onderzochte singles is 67,1% van mening dat moeders niet opeens meer aan hun uiterlijk hoeven te werken wanneer zij single worden.

Over Relatieplanet

Relatieplanet.nl is de grootste online datingsite van Nederland en België. Sinds de lancering van de website in 2002 schreven meer dan 4.5 miljoen singles zich in op deze website. Met continu duizenden singles online is Relatieplanet.nl de meest interessante datingsite van Nederland en België. Relatieplanet.nl is onderdeel van Telegraaf Media Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.