tips voor de nieuwe internetdater

internetdaterEnkele tips voor de beginnende internetdater. Steeds meer mensen schakelen het internet in om een liefdespartner te vinden. Er zijn dus ook steeds meer mensen te vinden als  internetdater.  Enkele tips om aan je zoektocht te beginnen kunnen dus zeker geen kwaad om aan je zoektocht te beginnen. Hoe pak best je profiel aan als  internetdater? Hoe leg je de eerste contacten? Waar op eerste date? Aan de hand van vijf tips leggen we uit hoe je verstandig te werk gaat als beginnende internetdater.

  1. Kijk aandachtig naar foto’s
   Op een datingsite kan je alleen maar afgaan op iemands uiterlijk. Daarom stellen mensen die zich inschrijven steeds hun mooiste foto in als profielfoto. Je doet er goed aan om hun volledige online album te bekijken. Meestal is een man of vrouw maar zo aantrekkelijk als op hun minst flatterende kiekje. Dat kan een belangrijke rol spelen als je de persoon in levende lijve wil ontmoeten. Schrijft een potentiële date dat hij een rustig type is, dan hoor je geen foto van hem te vinden waarop hij lustig staat te headbangen. Dit wakkert je wantrouwen terecht aan. Want wie online iets probeert te verbergen, houdt in het echte leven wellicht nog meer achter.

 1. Als man neem je initiatief en als vrouw wacht je best af
  De meeste mannen die een spontaan privéberichtje krijgen van een vrouw vinden dat onwennig. Ze beschouwen de dame in kwestie als een gemakkelijke prooi, en dat terwijl ze zelf op jacht willen gaan. Je mag online dus best hard to get spelen. Die attitude spoort mannen aan om oprecht initiatief te nemen. Mannen die zichzelf kort voorstellen en hun bericht afsluiten met een open vraag hebben doorgaans betere bedoelingen dan mannen die uitgebreid beschrijven hoe knap je wel bent en hoeveel gemeenschappelijke interesses jullie hebben. Trek als man uit voorgaande dus ook je conclusie i.v.m. de inhoud van je eerste bericht.
 2. Wees voorbereid op een echte date
  Als jullie het online goed met elkaar kunnen vinden en het hoog tijd achten om elkaar in levende lijve te ontmoeten, mag je niet te vroeg victorie kraaien. Het enige wat je zeker weet, is dat je op het punt staat iemand te ontmoeten met romantische interesse die je nog nooit eerder hebt gezien. Dat is behoorlijk stresserend. Om alles goed te laten verlopen, mijd je het best onsexy vragen zoals “Waar woon je?” en “Waar werk je?”. Praat liever over een actueel onderwerp en koppel het aan een persoonlijke ervaring. Raak je amper uit je woorden, bestel dan een alcoholisch drankje om wat te ontspannen. Let wel: dronken worden is absoluut ongepast.
 3. Mijd dure, romantische restaurants
  Spreek nooit af in een chique restaurant waar je vermoedelijk vier uur aan tafel moet blijven zitten. Wie weet loopt jullie conversatie na een half uur mank en moet je de rest van de tijd vervelende stiltes opvullen. Bovendien wordt een van jullie beiden ook met een hoge rekening geconfronteerd, wat vaak voor een ongemakkelijke spanning zorgt. Spreek liever overdag af, eventueel na het werk. Ontmoet elkaar in een eenvoudige (snack)bar waar meestal veel volk aanwezig is en een ongedwongen sfeer hangt. Zo beperk je de kans op een stijve of nerveuze houding.
 4. Neem het niet te serieus
  Sta open voor nieuwe ervaringen, want die zal je zeker beleven. De kans is groot dat je mannen of vrouwen zal ontmoeten die zichzelf online heel goed kunnen verkopen, maar in het echte leven uit zijn op een onenightstand. Of mensen die eigenlijk al een partner hebben en op zoek zijn naar een verzetje. Eén ding is zo goed als zeker: elke date zal je vertellen waarom hij een online profiel heeft aangemaakt (dankzij vrienden, in een dronken bui…). Wellicht zal hij ook vertellen dat hij er niet veel van verwacht – ook al doet hij dat wel. En dat is nu net het geheim van succesvol online daten: neem het niet te serieus. Ja, de kans dat je iemand ontmoet waarmee je een relatie zal beginnen is reëel. Maar pin jezelf niet vast op die potentiële ware, anders mis je de grappige aspecten van je zoektocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.