welke woorden maken je datingprofiel succesvol

welke woorden maken je datingprofiel succesvolAls je nu eens zou weten welke woorden je datingprofiel succesvoller maken dan zou het online daten al een stuk eenvoudiger worden. De juiste woorden in je profiel op de juiste manier gebruiken geeft je meer kans op het vinden van een date. Zoals met zoveel is hier onderzoek naar gedaan door een team wetenschappers aan de universiteit van Oxford. Ze hebben 12.000 profielen op de Britse datingsite eHarmony bestudeerd. Ze bekeken met welke woorden je online indruk maakt. Dat schrijft The Daily Mail.

de juiste worden in datingprofiel

Er is een verschil tussen de woorden die meer reacties opleveren voor een profiel van een man of vrouw. De onderzoekers stelden vast dat vrouwen die de woorden lief, ambitieus en bedachtzaam op hun profiel plaatsen 20 tot 45 procent meer reacties van mannen krijgen dan de dames die dat niet doen. Mannen die meer ‘tekstappeal’ willen, doen er dan weer goed aan om woorden zoals grappig, fit, attent, passioneel en optimistisch op hun profiel te vermelden. Deze woordencocktail is goed voor 60 tot 70 procent meer reacties van single vrouwen.

De studie heeft ook aangetoond dat meer dan 60 procent van de dames eerder geneigd zijn om af te spreken met een man als zijn profielinfo goed meevalt. Een mooie foto komt slechts op de tweede plaats. Bij mannen geldt dat niet: zij kijken eerst naar de foto. Zo’n 43 tot 46 procent van de heren hecht het meeste belang aan de informatie op het datingprofiel.

De tien woorden met het meeste tekstappeal voor vrouwen

1. Lief
2. Ambitieus
3. Bedachtzaam
4. Spontaan
5. Fit
6. Grappig
7. Extravert
8. Optimistisch
9. Harde werker
10. Passioneel

De tien woorden met het meeste tekstappeal voor mannen

1. Fit
2. Ambitieus
3. Attent
4. Passioneel
5. Optimistisch
6. Grappig
7. Spontaan
8. Bedachtzaam
9. Hartelijk
10. Extravert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.