Belang van digitale identiteit bij daten

digitale identiteit bij datenLexa heeft een onderzoek gedaan naar het belang van de digitale identiteit bij daten en deze bleek van heel groot belang te zijn. Nederlandse singles gaan op sociale media op zoek naar wat ze kunnen vinden over hun toekomstige date. Dit maakt dat de digitale identiteit bij daten heel belangrijk is voor het daten. De eerste indruk, en in dit geval is dit je digitale identiteit, is zeer belangrijk. Facebook speelt hier een hele grote rol in. Meer dan 50 % gaat op zoek naar info over de toekomstige date op Facebook. Je kan dus best ook aandacht besteden van wat er over je online te vinden is. Dit geldt niet alleen voor het daten maar kan ook heel belangrijk zijn bij de zoektocht naar een job.
digitale identiteit voor daten

Lees onder het artikel dat geschreven werd door Lexa.
Amsterdam, 29 april. Nederlandse singles trekken hun date voorafgaand aan het eerste afspraakje massaal na via social media en doen hier per date 70 minuten over. Facebook is de meest gebruikte website en scoort met 82 procent onder jongeren van 18 tot 24 jaar erg hoog. Tijdens het screenen wordt vooral gekeken naar profielfoto’s. Verder vinden singles de hobby´s, huidige baan en opleiding van hun potentiële date interessant. Deze resultaten zijn afkomstig uit LoveGeist™, een internationaal onderzoek geïnitieerd door Lexa.nl en afgenomen door TNS onder ruim 10.000 Europese singles.

Social media meest populair

Facebook is met 53 procent de meest gebruikte website om je date vooraf te checken. Op een tweede plek staat zoekmachine Google met 22 procent gevolgd door online datingsites die met 21 procent op een derde plek komen. Slechts 12 procent van de Nederlandse singles gebruikt de zakelijke netwerksite LinkedIn. Nederland is hiermee het enige land van Europa wat LinkedIn serieus raadpleegt, het Europese gemiddelde is ruim de helft minder.

Een goede profielfoto

De meeste mannen vinden bij vrouwelijke singles een zo naturel mogelijke foto stukken aantrekkelijker dan een foto waar veel make-up gedragen wordt. Dit geldt alleen niet voor de inwoners van Noorwegen en Zweden aangezien ruim één op drie Scandinavische mannen make-up wel erg mooi vindt. Lachend op de foto spreekt daarnaast veel meer aan dan een norse blik en de zonnebril in alle gevallen afzetten.
Toch zou vier op de vijf van de Nederlandse singles hun date niet annuleren wanneer zij minder flatteuze foto’s van de potentiële date online vinden. Nederland is hiermee erg vergevingsgezind aangezien 56 procent van de Europese ondervraagde aangeeft serieus te overwegen om de date af te zeggen. Spanjaarden spannen de kroon, 64 procent wil niet meer op date bij het ontdekken van lelijke foto’s.
“Wij merken dat een profiel met verschillende foto’s al snel tot acht keer meer bezoekers heeft dan eentje zonder foto’s. Dit is echt een enorm verschil en wij raden onze members dan ook altijd aan om naast een profielfoto, leuke, recente foto’s bij te voegen die direct aanleiding geven tot een leuke chat.” Aldus Stefan van den Berg, Managing Director van Lexa.
digitale identiteit voor daten

Grootste afknapper bij het daten

De ondervraagde Europeanen zijn het wel eens over de grootste afknappers. In de top drie staan foto’s in beschonken toestand (40 procent), ex-geliefde (40 procent) of foto’s waar veel bloot te zien is (28 procent). Het hebben van geen foto wordt ook als afknapper gezien, 21 procent van de singles vindt het jammer wanneer de profielfoto ontbreekt.

bron: Lexa.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.