slimme singles meer aantrekkelijk?

flirten op terrasEen datingsite voor slimme singles is in de maak. Slimme singles zijn meer aantrekkelijk voor een date en relatie. Match.com heeft de handen in elkaar geslagen met Mensa voor een nieuwe datingsite. De nieuwe koppelsite laat enkel mensen van de prestigieuze organisatie toe, je kan er pas lid van worden als je op een IQ-test in de bovenste 2 procent van de bevolking scoort.slimme singles

De slimmerds van Mensa krijgen een aparte dienst en kunnen op de ‘gewone’ site van Match.com wel pronken met hun intelligentie door een Mensabadge toe te voegen aan hun profiel. Volgens de organisatie heeft een recente enquête aangetoond dat 80 procent van de Amerikaanse singles het erg belangrijk vindt om iemand van hetzelfde intelligentieniveau ontmoeten. 89 procent zou een relatie met iemand willen beginnen die hoger opgeleid of slimmer dan zijzelf zijn.

Raadgeefster van Match.com professor Helen Fisher legt uit waarom we een intelligente partner willen. “Intelligentie hangt samen met heel wat voordelen als een hoger inkomen, een gevoel voor humor, creativiteit, sociale vaardigheden, coördinatie en goed problemen kunnen oplossen. Deze eigenschappen vinden we doorgaans sexy. Met een hoop geld kun je de perfecte romantische avond regelen. Mensen hebben de neiging om op een slimme prooi te jagen, omdat dit heel wat sexy voordelen heeft. Daarnaast gaan singles ook op zoek naar een gelijkgestemde ziel. Als je er trots op bent lid te zijn van Mensa en je date is dat ook, dan behoren jullie al tot dezelfde groep. Dat is net hetzelfde als zeggen dat je veel boeken leest en je iemand zoekt die ook gek is op literatuur. Dat is een automatische filter in de zoektocht naar de ware liefde.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.