Vreemdgaan: enkele mythes over vreemdgaan ontkracht.

vreemdgaanOver vreemdgaan doen veel geruchten de ronde: op straat hoor je dan ook vaak verhalen over mannen die hun arme vrouw bedriegen. Toch blijken dames even vaak voor een slippertje te kiezen en is het dan die arme man.  Dames gaan echt ook wel vreemd. Zeker niet alle affaires ontstaan op café of in een discotheek tijdens een avondje stappen zoals door zo vaak wordt verondersteld. Of zou vreemdgaan een teken zijn dat er dingen fout gaan in de relatie. 

1. Na een affaire gaan koppels sowieso uit elkaar

Hoewel het ontdekken van een slippertje of affaire erg pijnlijk kan zijn voor partners, kiezen sommige koppels er wel degelijk voor om samen verder te gaan. De reden waarom we vaak niets over ‘succesverhalen’ horen, is dat mensen gewoon niet graag open en bloot over hun problemen of relatie praten.

2. Mensen gaan enkel en alleen vreemd voor seks

Volgens wetenschappers gaan mensen naar alle waarschijnlijkheid een affaire aan om hun onbevredigde behoeften halt toe te roepen. Reden nummer 1? Een saai en onaangenaam seksleven met hun huidige partner. Toch gaat niet iedereen om die reden vreemd: sommige gaan op zoek naar een luisterend oor zonder dat er sprake is van ‘vurige’ seks.

3. Alleen wanneer er seks aan te pas komt, gaat iemand vreemd

Kan een hele nacht in het geheim sms’en met een klasgenoot over je diepste gedachten door de vingers gezien worden? Het is alleszins ook niet leuk voor de partner om dit te ontdekken. Meer nog: sommige zullen dit als de hoogste vorm van bedrog zien.

4. Vreemdgaan doe je wanneer er problemen in je relatie zijn

Affaires gebeuren niet omdat er iets mis is met je huwelijk of relatie maar omdat koppels niet weten hoe ze samen aan problemen moeten werken en geen oplossing vinden. Af en toe moeten er ook helemaal geen wrijvingen zijn: sommige personen houden gewoon van de ‘kick’ en het geniepige gedoe.

5. Eens een bedrieger, altijd een bedrieger

Ja, er zijn enkele mannen en vrouwen die niet genoeg krijgen van een slippertje maar niet iedereen moet over dezelfde kam geschoren worden.

6. We gaan altijd vreemd met jonge en aantrekkelijke personen

Meestal gaan we gewoon op zoek naar iemand nieuw of fris en kiezen we niet altijd voor een jongere of aantrekkelijkere versie van onze huidige partner.

7. Het zijn vooral mannen die op zoek gaan

Hoewel we vaak denken dat het mannen zijn die regelmatig op zoek gaan naar een avontuurtje, maken vrouwen zich even schuldig. Denk dus tweemaal naar voor je met de vinger wijst.

8. Vooral tijdens nachtjes uit is de verleiding het grootst

Het cliché dat veel affaires ontstaan op café of in een discotheek klopt niet. Op elke plaats kan je wel de verleiding voelen, al is het in een saaie supermarkt. Het overkomt ook vaak mensen die niet op zoek naar iets nieuw. Dit geldt zeker wanneer iemand zijn of haar partner bedriegt met een specifiek iemand. Soms verschieten mensen ook over de manier waarop een intieme band ontstaan is: vaak begint het met grappige babbeltjes en het toevertrouwen van geheimen. Die gezelligheid verschuift vaak naar een emotionele band die resulteert in een heuse rendez-vous.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.