Wat te weten voor een eerste date

eerste dateWat we wel en niet moeten doen op een eerste date is een veel voorkomende vraag. De ongeschreven regels van een eerste date. We weten dat we vlot en vriendelijk moeten zijn op een date en dat humor kan helpen om het ijs wat te breken. Toch zijn er ook heel wat dingen die we doen of denken op een afspraakje waarover we niet vaak praten. Ontdek ze hier.
<eerste date met edarling

Iemand aantrekkelijk geven we meer kansen op de eerste date

Laten we eerlijk zijn, de eerste indruk van iemand krijgen we door zijn of haar uiterlijk. We maken onszelf graag wijs dat de uiterlijke verschijning echt niet zoveel uitmaakt omdat we vooral op zoek zijn naar iemand met een leuk karakter. Toch blijkt dat we mensen met een knap uiterlijk wat meer respijt geven. Zo zien we vaker frustrerend gedrag door de vingers bij personen die we aantrekkelijk vinden. Uiterlijk is dus zeker belangrijk bij de eerste date.

Daten en geluk gaan hand in hand

Daten is geen wetenschap. Integendeel: de kans om iemand te vinden die geschikt voor jou is, heeft alles te maken met tijd en geluk. Soms moet je dus gewoon een sprong durven wagen en je grenzen verleggen. Na de eerste date weet je veelal of er meer dan die ene date in zal zitten.

Iedereen speelt wel eens een spelletje

Soms draaien we graag rond de pot. Vaak is het een discussie over hoe we de rekening gaan betalen, maar af en toe gaat het over serieuzere zaken waarover we niet eerlijk durven zijn. Heb jij nog nooit verzwegen dat je eigenlijk toch geen gevoelens voor je date hebt om hem/haar niet te kwetsen?

Daten zal soms mislukken of irriteren

Iemand nieuw leren kennen is een stressvolle ervaring. Het loopt maar zelden meteen van een leien dakje en soms moet je jezelf echt bloot durven geven om dan te horen te krijgen dat je date geen wederzijdse gevoelens voor je heeft. Maar laat je hierdoor vooral niet afschrikken.

Niemand is 100 procent zichzelf op de eerste date

Op je eerste date geef je natuurlijk niet meteen alles van jezelf prijs. Gewoon omdat je graag nog wat mysterie wil behouden of omdat je het nog te vroeg vindt om je hele leven uit de doeken te doen. Toch is het wel belangrijk om altijd eerlijk te zijn, zelfs al vertel je niet alles.

bron: hln

eerste date met edarling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.