senioren trouwen meer

304_50plus-matchSteeds meer senioren trouwen sinds 2003 is het aantal huwelijken bij senioren bijna verdubbeld. Ze trouwen wel niet vaak met generatie genoten. Meestal is de partner jonger. Senioren blijken ook vaker te scheiden wat wel de stijging van het aantal huwelijken zal verklaren. Online daten maakt het ook gemakkelijker een nieuwe partner te vinden. Denk maar aan sites zoals 50plusmatch.

Het aantal senioren dat in het huwelijksbootje stapt is In België de afgelopen tien jaar flink gestegen.
In 2013 gaven 2.575 zestigplussers elkaar het jawoord, tegenover de 1.575 senioren in 2003. De stijging van het aantal huwelijken onder zestigplussers is voor een deel te danken aan de vergrijzing van de samenleving.

Daarnaast scheiden senioren ook steeds vaker. De afgelopen tien jaar werd een stijging opgemerkt van 50 procent, waardoor er meer mogelijke partners vrij komen op de ‘relatiemarkt’.

Jongere liefde

Zestigplussers trouwen niet altijd met hun generatiegenoten, zo blijkt uit de statistieken. De grootste groep trouwpartners bevindt zich in de leeftijdscategorie van de vijftigers. Ook trouwen senioren steeds vaker met veertigers.

De zestigplussers (die vitaler zijn dan hun leeftijdsgenoten in vroegere tijden) hebben ook meer gelegenheid om iemand te ontmoeten. Met name op groepsreizen, cursussen en op het internet ontmoeten ouderen elkaar.

Bron: nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.