romantisch balkon romeo en julia betalend

romantisch balkon Romeo en juliaDe romantische zielen onder ons die een bezoek plannen aan het romantich balkon van Romeo en Juliet zullen hier voor 2,5 euro moeten betalen. Wie op het balkon wou gaan staan moest al eentijdje betalen maar nu zal de toegang tot het binnenplein waar je het romantisch balkon en het standbeeld van Julia kan zien dus ook betalend worden. Romantiek heeft dus ook zijn prijs en in dit geval 2,5 euro wat toch niet echt veel is. De prijs van een koffie.

Pepper voor een romantische date
Pepper voor een romantische date

romantisch balkon romeo en julia betalend

De plaatselijke overheid wil een bedrag van 2,5 euro heffen voor wie toegang wil tot het binnenplein waar zich het balkon en een beeld van de heldin van Shakespeare’s tragische romance ‘Romeo and Juliet’ bevindt. Zowel Romeo als Julia zijn fictieve karakter, maar dat verhindert stelletjes uit de hele wereld niet om het balkon te bezoeken waarmee de beroemde liefdesdialoog tussen de Montague en de Capulet wordt geassocieerd. Jaarlijks verdringen zich anderhalf miljoen bezoekers onder het romantisch ballon.

De woning van Julia, een museum dat de bezoeker de mogelijkheid geeft om op haar romantisch balkon te gaan staan, was al langer niet meer gratis: dat bezoek kost zes euro. In Julia’s Huis worden ook bruiloften georganiseerd. Het standbeeld van Julia is dan weer belangrijk voor vrijgezellen. De legende wil dat, wie haar in haar boezem knijpt, snel de ware vindt.

Bron: Het Nieuwsblad

Pepper voor een romantische date
Pepper voor een romantische date

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.