tweede date door zoetigheid?

Hoe zoetigheid je aan een tweede date kan helpen? Het eten van zoetigheid zou de interesse van een eventuele partner, dus ook de kans op een tweede date, verhogen. Het een en ander zou te maken hebben met de verwerking van zoete smaak en gevoelens van liefde in onze hersenen. Beide ervaringen zouden immers dezelfde zones in onze hersenen prikkelen.
Natuurlijk is hier dan ook een experiment rond gevoerd. De resultaten kan je lezen in onderstaand artikel van Het Nieuwsblad.
Waar of niet? Nuttig of niet? Misschien op de volgende date toch wat meer zoetigheid voorstellen.

tweede date door zoetigheid
Date vinden met pepper

tweede date door zoetigheid?

Als je de romantiek tijdens een date naar een hoger niveau wil tillen of je kansen op een tweede date wil verhogen, dan doe je er volgens wetenschappers goed aan om tijdens jullie eerste ontmoeting zoetigheid te eten. Die zou de interesse van potentiële partners aanwakkeren, zo staat beschreven in het wetenschappelijk blad The Journal of Social and Personal Relationships.
Een team wetenschappers aan de universiteit van Purdue in Indiana zegt dat zoetigheid ervoor kan zorgen dat je mensen interessanter en aantrekkelijker vindt. Daarvoor baseren de vorsers zich op eerder onderzoek en nieuwe experimenten met respectievelijk 125 en 155 proefpersonen.

De eerste 125 deelnemers mochten op fictieve date. Tijdens het geplande afspraakje kreeg de ene helft een zoet drankje aangeboden, de rest kreeg een glas water. Daarna mochten ze in een vraaggesprek vertellen in welke mate ze een relatie met hun ‘date’ zouden zien zitten. Daaruit blijkt dat de mensen die het zoete drankje kregen, vaker oprecht geïnteresseerd waren in hun gesprekspartner. Een tweede test met 155 proefpersonen bevestigde dat zoetigheid de interesse aanwakkert. Hierbij kreeg de helft van de deelnemers een zoet koekje te eten, de andere helft kreeg chips. De mensen die een zoet koekje aten, toonden meer interesse in hun ‘date’ dan de anderen en verhoogden de kans op een tweede date.

De onderzoekers zeggen dat hersenscans al eerder aantoonden dat het ervaren van zoete smaakjes en gevoelens van liefde gecorreleerd is. Beide ervaringen zouden immers dezelfde zones in onze hersenen prikkelen. Volgens hoofdonderzoeker Dongning Ren (gekke naam) speelt het zogenaamde gelukshormoon dopamine ook een rol: ‘Onderzoek toont aan dat zoet eten het dopamineniveau verhoogt – en laat dat nu ook net een belangrijk ingrediënt zijn van hartstochtelijke liefde.’

Bron: Het Nieuwsblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.