vaker seks met onbekenden voor nederlanders

seks met onbekendenNederlanders hebben vaker seks met onbekenden. Het is me ook al opgevallen dat meer en meer singles bewust single blijven maar wel af en toe een sexdate hebben. Seks met onbekenden heeft zo zijn voordelen. Je weet beiden wat de bedoeling is en je kan de dag erna ieder je eigen weg gaan zonder verplichtingen.
Heel af en toe komt er toch nog een relatie voort uit een onenightstand. Opvallend is dat merkelijk meer singles een onenightstand hebben dan enkele jaren geleden.


Nederlanders steeds vaker seks hebben met iemand die ze niet of nauwelijks kennen, zo blijkt uit recent onderzoek.
De internationale ‘casual dating’-site C-date ondervroeg 8239 personen, waarvan 514 Nederlanders, uit 12 verschillende landen. Vervolgens werden cijfers uit 2011 vergeleken met 2013.

Hieruit blijkt dat in 2013 precies de helft van de ondervraagde Nederlanders seks heeft gehad met een onbekende. In 2011 was dit nog maar 26 procent. Seks met onbekenden zit dus in de lift.

Ruim een derde van alle Europese respondenten in een relatie denkt dat seks met een vreemde spannender is dan met hun eigen partner. Mannen denken dit vaker dan vrouwen (53 tegenover 22 procent).

seks met een onbekende

Uiteindelijk krijgt slechts één op de tien Nederlanders een relatie met een onenightstand. In 2011 was dit hoger, één op de vier onenightstands leidde toen tot een stabiele relatie.
Overigens zou 82 procent van de Nederlandse vrijgezelle vrouwen en 84 procent van de vrijgezelle mannen graag een romantische date willen met iemand die ze nog niet kennen.

Opvallend is dat 67 procent van de Nederlandse mannen hiertoe ook bereid is als ze weten dat het niet om de seks zou gaan. Slechts 48 procent van de Nederlandse vrouwen zou in dat geval toestemmen.

Bron: nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.