voordelen van online daten

online datenDe voordelen van online daten.
Eerste voordeel moet wel zijn dat je vanuit je luie zetel aan online daten kan doen. Je hoeft de deur niet uit en toch heb je de hele wereld, of toch een stukje, aan je voeten. Je komt met nieuwe mensen in contact die je anders nooit zou ontmoeten.
Je weet ook dat de andere leden van de door jou gekozen datingsite daar ook zijn voor dezelfde reden als jij. Toegegeven, de redenen zijn niet altijd hetzelfde en niet iedereen speelt volgens dezelfde regels, maar het is duidelijk welk spel er wordt gespeeld. Met de spaarzame woorden ‘Interesse? Mail me!’ kun je soms al erg ver komen.

voordelen van online daten met pepper

online daten naar de ware

Na een aantal contacten en enkele dates die vermoedelijk op niets uitdraaien, leer je al snel het kaf van koren te scheiden. Het online daten zal vlotter gaan en je zal de date wel vinden met wie je die ‘klik’ voelt

nog voordelen van online daten

En als dat niet gebeurt, dan kun je er best een leuke vriend of vriendin aan overhouden. Veel mensen hebben bijzondere vriendschappen opgedaan via internet en online daten. Op een datingsite kom je sneller in contact met waar je normaal niet snel een avond mee zou doorbrengen. Zo krijg je bredere kijk op de wereld en dat kan toch niet slecht zijn. Natuurlijk zijn aparte ontmoetingen niet het doel, maar een bijeffect. Is er dan die ‘klik’ niet en maakt het geen kans op een liefdesrelatie dan heb je toch nieuwe mensen leren kennen.

voordelen van online daten met pepper

terug leren flirten

Aan de andere kant: er gebeurt tenminste weer eens wat, en je leert ervan. Dat laatste is misschien nog wel het grootste voordeel, zo blijkt uit een enquete onder duizenden singles op Relatieklik. Door een tijdje ‘geforceerd’ bezig te zijn met de zoektocht naar een partner leer je namelijk veel over hoe je jezelf presenteert, wat je graag in een partner wilt en hoe je er eentje probeert te vangen. Het maakt wensen, verlangens en voorwaarden expliciet die voorheen mogelijk onbewust waren. Je leert beter wat je wel en niet wil. Ook het flirten en het spelen met contact – iets wat sommige mensen hebben afgeleerd door een jarenlange relatie – is iets wat je jezelf op een datingsite (weer) eigen kunt maken. Je wordt er automatisch handiger en makkelijker in. Verander je profieltekst, mailtjes of foto’s en meet het verschil in reacties! Erg leerzaam, en nuttig voor het echte werk. Mensen programmeren zichzelf om actiever te worden in het echte leven. Er wordt een flirtmodus geactiveerd waardoor mensen in de stemming komen om spontaan in de supermarkt of sportschool te flirten.

geef online daten een kans

Wil je online daten een kans geven? Probeer dan in de eerste plaats plezier te beleven aan het datinggebeuren door het leuke ervan in te zien en niet teveel op resultaten gericht te zijn. Verwacht geen spectaculaire ontmoetingen, maar sta er wel voor open. Als je realistische verwachtingen koestert zal dit je helpen niet teleurgesteld te raken en online daten te zien voor wat het is: een extra excuus om, naast al je andere bezigheden, een speciaal iemand te ontmoeten.

online daten met pepper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.