Vrouwen de baas tijdens het daten.

vrouwen de baas tijdens het datenDat vrouwen de baas zijn tijdens het daten is niet echt iets nieuw. Daten is een situatie waarin de vrouw alle touwtjes in handen heeft, zij beslist. Vrouwen worden versierd maar beslissen uiteindelijk waar de date zal eindigen en of er een twee de date komt. Vrouwen hebben ook een hoger zelfvertrouwen als het op daten aankomt.
Nederlandse vrouwen lijken over een hoger zelfvertrouwen te beschikken dan mannen als het om daten gaat. Zo blijkt 62% van de vrouwen er van overtuigd te zijn dat zij de uitkomst van een date bepalen, ook hebben vrouwen meer zelfvertrouwen dan mannen over de eerste indruk die ze achterlaten.
vrouwen de baas tijdens het daten

Vrouwen de baas tijdens het daten.

De meest recente studie die werd uitgevoerd onder 309 leden van datingsite Edarling.nl, laat zien dat het zelfvertrouwen van vrouwen hoger ligt dan dat van mannen als het om verleiden gaat. Terwijl 82% van de ondervraagde vrouwen ervan overtuigd is dat zij een goede indruk maken, voelt slechts 69% van de mannen zich zelfverzekerd tijdens de eerste ontmoeting.

Ook wanneer het om de vervolgdate gaat zijn vrouwen duidelijk zelfverzekerder. Op de vraag “Ben jij degene die bepaalt of er meer uit een date voortvloeit?” zegt 62% van de vrouwen dat zij de touwtjes in handen hebben, tegenover slechts 41% van de mannen.

Hoe kunnen we dit verschil in datingvertrouwen verklaren? Dr. Wiebke Neberich, onderzoeksleidster van de studie, zegt daarop: “Mannen zetten meestal de eerste stap voor een date, dat geeft vrouwen de macht om te beslissen of het een vervolg zal hebben of niet. Mannen hebben vaak de neiging om de interesse van vrouwen te overschatten, waardoor zij over het algemeen meer afwijzingen te verduren krijgen. Vrouwen kunnen kieskeuriger zijn wanneer zij een partner kiezen vanuit verschillende biologische en sociologische motieven, daardoor hebben ze vaker een betere uitgangspositie in deze fase van een relatie. Dat zou een goede verklaring kunnen zijn voor het sterkere zelfvertrouwen dat we zien onder de vrouwelijke respondenten in deze studie”.

vrouwen de baas tijdens het daten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.