Datingprofiel beter maken en laten opvallen

datingprofielHet datingprofiel is het eerste wat potentiële partners of dates te zien krijgen van je op een datingsite op dating-app. Je mag dus zeker wat langer stilstaan bij het opmaken van je datingprofiel. Je kans op het vinden van een partner of date zal er alleen maar door groeien. Je bent tenslotte een fantastisch persoon en dat mag iedereen weten.
Na het kiezen van de juiste datingsite is het opstellen van je datingprofiel de tweede belangrijke stap.
Zoek je een nieuwe partner via een dating-app of datingsite dan kunnen de onderstaande stappen je helpen een beter datingprofiel op te stellen en meer succes te hebben bij het online daten.
datingprofiel voor pepper

Datingprofiel beter maken en laten opvallen

In 11 stappen naar een beter datingprofiel.

 1. Wees specifiek: Als je wil communiceren moet je altijd specifiek zijn. Niet anders dus bij het online daten. Ga dus iets veder in je profiel dan een sportief persoon die graag een avondje naar de film gaat. Zo zijn er nog wel een paar 1000 datingprofielen te vinden.
 2. TMI: Hier ga ik mezelf dus tegenspreken. Specifiek is gied maar je moet niet alles vertellen. Je mag je potentiële partners of dates ook best wel nieuwsgierig maken. Zijn mensen tenslotte geen nieuwsgierige soort?
 3. Kies de juiste foto: Een beeld van jou mag natuurlijk niet ontbreken. Upload minstens drie foto’s die jouw persoonlijkheid uitdrukken. Zorg dat de afbeeldingen duidelijk zijn. Je wil voorkomen dat het niet overeenkomt met real life. Selfie mage maar plaats niet alleen selfies van je.
 4. Wees jezelf: Misschien wel de meest voor de hand liggende tip. Wees gewoon jezelf. Anders voordoen heeft op lange termijn alleen maar slechte gevolgen en het getuigd niet van heel veel respect. Jij wil ook enkel lezen wat mensen echt willen. Dus als je alleen op zoek bent naar een rebound… Zeg het gewoon!
 5. LOL: Neem jezelf en het daten vooral niet te serieus. Pas wel op dat je grapjes niet beledigend of verkeerd overkomen.
  Woordkeuze: Vermijd deprimerende woorden zoals “eenzaam” en “wanhopig”. Desperate much? Niemand wil een zielenpiet daten. Gebruik in plaats daarvan enthousiaste en krachtige, positieve woorden.
 6. Geen CV: Je datingprofiel is geen CV. Leg de nadruk op wie je ben en niet op wat je kan.
  Heel indrukwekkend dat je twee keer cum laude bent afgestudeerd, excellent bent in Engels en Duits en ervaring hebt met Photoshop en Excel… Maar zie je profiel vooral niet als een cv.
 7. Fun fact: Past ook in de tip van wees jezelf. Wat is nou typisch jij? Beschrijf vijf van deze unieke weetjes over jezelf. Hoe maffer, hoe beter. Deze tip maakt het lezen van je datingprofiel ook aangenamer.
 8. Fit = hot: Je kunt het niet ontkennen. Mensen houden van fitte mensen. Volgens onderzoek zien we sportievelingen namelijk als socialer, actiever én betere bedpartners… Geef dus aan dat je regelmatig sport. Ook als dat eigenlijk maar één keer per twee weken is…
 9. Exit de exen: Begin. Niet. Over. Exen. Op een date is het al een no-go, al helemaal op je datingprofiel. Anders geef je de indruk dat je nog niet klaar bent voor een nieuwe liefde.
  Laat een vriendin jouw profiel nalezen: Zorg dat een goede vriendin jouw datingprofiel controleert. Klopt het helemaal met jouw persoonlijkheid?
 10. Woordkeuze: Vermijd deprimerende woorden zoals “eenzaam” en “wanhopig”. Desperate much? Niemand wil een zielenpiet daten. Gebruik in plaats daarvan enthousiaste en krachtige, positieve woorden.
 11. Laat een vriend(in) jouw datingprofiel nalezen: Zorg dat een goede vriendin jouw datingprofiel controleert. Klopt het helemaal met jouw persoonlijkheid?

bron: viva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.