Relfie. Wat zeggen ze over je relatie?

relfieHier zijn ze met de relfie of een relatie selfie. De relfie oftewel relatie selfie is populair. En een nieuw onderzoek wijst uit dat zo’n relfie best veel over je relatie kan vertellen.
Iedereen heeft ze wel op Instagram of Facebook: koppels die regelmatig romantische selfies posten. Reden genoeg voor de Amerikaanse wetenschapper Benjamin Le om onderzoek te verrichten naar het fenomeen.

Relfie met lief van pepper

In zijn studie, die binnenkort verschijnt in het vakblad ‘Personal Relationships‘, zocht Le antwoord op twee vragen:

– Zeggen onze relfies iets over onze relaties?
– Vinden we mensen die hun relaties documenteren op Facebook leuk?

Gelukkige relfie = gelukkige relatie
Om de eerste vraag te beantwoorden, liet Le 200 koppels een vragenlijst invullen. Daarna bezocht hij hun Facebookprofielen en wat bleek? De meeste koppels die op regelmatige basis gelukkige relfies posten, zijn ook tevreden over hun relatie.

Voor de tweede studie creëerden Le en zijn team valse Facebookprofielen en testten ze een aantal foto’s en posts. Daaruit bleek dat gebruikers van sociale media het oké vinden als je je partner online je liefde verklaart, maar niet als je de melige toer opgaat. Posts als ‘Ik hou van Robby’ werden oké bevonden, dingen als ‘Robby is de allerbeste van de hele wereld en we gaan voor altijd en altijd samenblijven’ niet.

relfie met lief van pepper

Bovendien  is het ook nog eens een teken dat het goed gaat met je relatie. En wel hierom:

  1. Het zorgt ervoor dat je langer samen blijft: koppels die regelmatig een relfie maken, hebben meer een ‘wij’ identiteit. Dat betekent dat ze meer voldoening, intimiteit en toewijding ervaren in de relatie.
  2. Het geeft anderen een goede indruk: wanneer je Facebookvrienden je relfies zien, krijgen ze automatisch de indruk dat je een goede relatie hebt. Wanneer je nooit een relfie plaatst, hebben ze het idee dat er tussen jullie een minder grote connectie is dan normaal.
  3. Het maakt je aantrekkelijker: let op, dit geldt alleen als je partner knap is. Wanneer je met hem een relfie maakt, zul je zelf ook aantrekkelijker overkomen. Want als je een lekker ding aan je zijde hebt, moet je wel íets goed doen.
  4. Het is een teken dat je gelukkig bent: een moment om een relfie te maken is een gelukkig, vrolijk moment. Dus hoe meer relfies er gepost worden, des te meer lol je met elkaar hebt.
  5. Je bent zeker van je zaak: stelletjes die relfies op Twitter en Facebook plaatsen, geven hiermee aan dat de hele wereld mag weten: wij horen bij elkaar.
  6. Het doet je groeien als persoon: hebben jullie iets nieuws, interessants, of uitdagends gedaan? Dat is niet alleen de perfecte gelegenheid om een relfie te maken, maar uit onderzoek blijkt dat deze ervaringen je ook helpen groeien als persoon, en de kwaliteit van je relatie ten goede komt.

 

DATINGSITEVERGELIJKER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.