vruchtbare periode vrouwen en dating-partners

dating-partnersVrouwen staan in hun vruchtbare periode meer open voor een nieuwe dating-partners. Ze kijken meer naar en gaan op zoek naar een dating-partners en ze kijken ook tussen een bredere selectie van potentiële dating-partners. Dit is niet alleen van toepassing op vrouwen die een nieuwe dating-partner zoeken maar ook op het algemene koopgedrag van de vrouw. Gouden informatie voor de zakelijk ingestelde mens. Voor de datende medemens onder ons is deze informatie zo goed als nutteloos maar is de informatie uit veel datingonderzoeken dat bij definitie al niet?
dating-partners met relatieplanet

vruchtbare periode vrouwen en dating-partners

In hun vruchtbare periode zoeken vrouwen een grotere diversiteit in zowal potentiële dating-partners als consumptieproducten. Dat is gebleken uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of Texas bij meer dan vijfhonderd Amerikaanse vrouwen tussen achttien en veertig jaar die geen hormonale contraceptiva gebruikten en ook niet zwanger waren.

De onderzoekers merken op dat de resultaten van het onderzoek ook interessante inzichten kunnen bieden voor marketeers. Er is immers sprake van een belangrijk gedeelte van het publiek dat op geregelde tijdstippen zou kunnen openstaan voor nieuwe producten of merken.

Psychologische instelling

“Het onderzoek bracht naar voor dat vrouwen in de periode voor de ovulatie, wanneer ze hun grootste vruchtbaarheid hebben, naar meer potentiële dating-partners kijken, waarbij ze echter tevens een grotere variëteit aan producten en diensten overwegen,” benadrukt onderzoeksleider Kristina Durante, professor marketing aan de University of Texas.

“Vrouwen gooien in de piekperiode van hun vruchtbaarheid een groter net uit om uit een bredere selectie potentiële partners een keuze te kunnen maken. Dit streven naar een grotere variatie in mannen blijkt echter ook een psychologische instelling te creëren die tot een interesse in een bredere variëteit producten en diensten leidt.”

“De resultaten van de studie geven aan dat het keuzegedrag in persoonlijke relaties ook de mogelijkheid heeft om de selectie op de commerciële markt te beïnvloeden,” stipt professor Durante aan. “De ovulatie kan een belangrijke verschuiving in de psychologie van de vrouw teweeg brengen.”

dating-partners met relatieplanet

“Dat heeft niet alleen een impact op de interesse in potentiële partners, maar ook op de houding tegenover producten en diensten. Loyaliteit tegenover een romantische partner bleek ook het streven naar product-variëteit te reduceren. Op die manier kan worden gesuggereerd dat de loyaliteit in romantische relaties zich ook kan vertalen in een merkentrouw.”

Eén miljard potentiële klanten

“De vrouwen in het onderzoek toonden tijdens de piekperiode van hun vruchtbaarheid voor een brede waaier van producten – van snoepgoed tot cosmetica – interesse in een grotere variëteit aan producten en merken dan op andere ogenblikken,” zegt Kristina Durante nog.

“Dat was echter niet het geval met proefpersonen die zich een liefdevolle relatie met een ideale partner voorstelden of met gehuwde vrouwen die gevraagd werden hun trouwring te dragen. In die groepen viel het streven naar een grotere variëteit tijdens de vruchtbaarste periode weg. De conclusies van het onderzoek kunnen dan ook belangrijke consequenties hebben voor marketeers.”

“Gedurende één week per maand zouden vruchtbare vrouwen over de wereld – wat overeenkomt met ongeveer één miljard potentiële consumenten – door gerichte boodschappen kunnen worden aangezet om de overstap naar een concurrerend merk of product uit te proberen,” aldus professor Durante. (mah)

bron: express

dating-partners met relatieplanet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.