De beste vraag op de eerste date.

vraag op de eerste dateDe beste vraag op de eerste date. Weet jij wat je best vraag op die eerste ontmoeting. Volgens relatietherapeut Robert Maurer is er één zinnetje om snel te weten te komen of het iets kan worden met de date tegenover je.  Welk is nu de beste vraag op de eerste date.
“Hoe komt het dat iemand fantastisch zoals jou nog single is?” Het lijkt een gigantische clichévraag of een zinnetje dat recht uit de verleidersboeken komt, maar volgens de Amerikaanse relatietherapeut Robert Maurer is het dé zin die je moet stellen aan een date die je wel ziet zitten. Hij is al dertig jaar aan de slag in het vak en noemt het in een column in Psychology Today zelfs de enige mogelijke voorspeller voor een al dan niet succesvolle relatie.

compliment – verantwoordelijkheid opnemen

Als ze over hun vorige relaties praten, nemen ze dan zelf verantwoordelijkheid voor de eventuele slechte keuzes die ze hebben gemaakt? Als het onderwerp van hun verhaal is dat zij telkens het slachtoffer zijn, dan is mijn advies eenvoudig: loop weg! Alle relaties lopen tegen struikelblokken aan. Als je een moeilijk moment meemaakt in je relatie, zullen ze naar manieren zoeken om te helpen of zullen ze alle schuld in jouw schoenen schuiven?” IN dit laatste geval zal een relatie niet veel kans op slagen hebben of je zal nooit echt gelukkig zijn in deze relatie. Het belang dat je partner zijn of haar fouten kan toegeven draagt heel veel bij tot een goede relatie.

Repareren – conflicten zijn onvermijdbaar

Voor die stelling haalt Maurer onder meer de mosterd bij John en Julie Gottman die onderzoek deden naar huwelijken. Zij kwamen onder meer tot de conclusie dat conflicten onvermijdbaar zijn in een relatie, maar dat het succes van een relatie verscholen ligt in je bekwaamheid om dingen te ‘repareren’. “Dat herstellen is een poging om het probleem tussen twee partners op te lossen. Het is moeilijk om je best te doen om iets te proberen repareren als elk probleem de schuld van de ander is. Ga dus op zoek naar dates die bereid zijn om naar de kern van het probleem te kijken en oplossingen willen zoeken, dit is vitaal als je een relatie wil doen slagen”, besluit Maurer. Oplossingen van conflicten liggen zelden maar bij één van de twee partners. Samen tot een oplossing komen is cruciaal voor een goede en gezonde relatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.