Online daten is trendy. Online daten is helemaal ingeburgerd bij vrijgezellen.

Online daten is trendy. Online daten is helemaal ingeburgerd bij vrijgezellen.Online daten is trendy. Online daten is helemaal ingeburgerd bij de vrijgezellen. Waar je 10 jaar geleden nog al eens een afkeurende reactie kreeg om online te daten lijkt dit nu helemaal ingeburgerd bij de singels.
De periode net na de feestdagen is altijd een drukke periode op de datingsites. Tijdens de feestdagen worden de vrijgezellen als eens door familie of vriend gevraagd wanneer er nu eens een partner op de proppen komt. Vrijgezellen gaan tijdens deze periode van het jaar massaal gebruik maken van datingsites.

Online daten is trendy.

Online daten is trendy. Internetdaten hoort bij de meeste singels gewoon bij het daten en zoeken naar een partner. Dit kan gaan om een echte relatie of meer losse contacten.  Datingwebsites als LexaRelatieplanet en Pepper, en datingapps als Tinder, Happn en Grindr horen tegenwoordig bij het vinden van een nieuwe partner.

Bij aan van van het nieuwe jaar gaan veel singles op zoek naar een nieuwe partner. Volgens datingapp Happn is een frisse start de reden voor de drukke tijd. “Er zijn nieuwe mogelijkheden.Voor veel mensen is het een van de goede voornemens om een nieuwe liefde te ontmoeten.”

Daten en het “nieuwe” daten

De evolutie in het daten en gebruiken van online daten heeft ook gevolgen  voor de manier waarop er gedatet wordt. De keuze op een online datingsite is zo groot dat mensen kritischer worden bij de keuzes die ze maken. We mogen natuurlijk kritisch zijn maar we moeten ook realistisch blijven in onze verwachtingen.

Deze overdaad kan er wel voor zorgen dat het veel moeilijker wordt om een keuze te maken. De overdaad van opties kan er voor zorgen dat je geen keuze meer kan maken. Elke mogelijke date heeft wel een tekortkoming en onderbewust willen we dan die ene perfecte persoon. De kans is heel groot dat we dit ideaalbeeld niet gaan vinden.

Alternatieve manier van daten

Online daten maakt het daten veel gemakkelijker dan vroeger. Dit zorgt er ook wel voor dat mensen zich minder snel willen binden aan één persoon. “Misschien is er nog wel een beter die ergens op me zit te wachten.” Het gras is groener aan de andere kant , weet je wel.

De datingapps Tinder en Happn hebben in Nederland alleen al 2,2 miljoen gebruikers. Deze apps stonden in het begin bekend om hun kortstondige contacten, maar er krijgen ook steeds meer mensen verkering.

Toch wordt er niet zo snel van een echte relatie gesproken. Mensen daten daten wel met elkaar maar een relatie hebben ze niet. Tekenend voor deze hype zijn de verschillende benamingen voor relatie-stadia bij jongere mensen, vooral studenten. Zo bestaat er de ‘twarrel’ (twijfelachtige scharrel), ‘kwarrel’ (kwaliteitsscharrel) en ‘prela’ (het stadium net voor de relatie). Dit allemaal om te kijken of een relatie met deze persoon echt wel de beste keuze is.

Je kan stellen dat het vinden van een date veel gemakkelijker is geworden door al de online opties. De keuze van vrijgezellen is veel groter.
Dit wil wel niet zeggen dat het vinden van de ware ook gemakkelijker is geworden. Door de grote keuze is het net moeilijker om de ware te vinden. Het grote aanbod kan het net moeilijker maken om een keuze te maken. Het is aan ons om door dit grote aanbod te kijken en de juiste keuzes te maken.

Bron: NOS

KEUZEHULP DATINGSITES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.