datingtrends die niet zo fijn zijn

datingtrendsDatingtrends kunnen heel positief zijn maar ook negatief. Zo zijn er wel een aantal datingtrends die niet zo fijn zijn. Online dating is nog nooit zo gemakkelijk geweest maar kan door deze datingtrends wel moeizaam verlopen. Shannon Smith van datingwebsite Plenty of Fish zet de nieuwste, meest vervelende trends op een rij.

Online daten is nog altijd een gemakkelijke manier om een datingpartner te vinden maar er is best wel wat ongewenst datinggedrag. Er is ook goed nieuws volgens de Canadese relatiedeskundige Shannon Smith. “Vervelend gedrag tijdens het daten kan in veel gevallen vermeden worden door open te communiceren met de ander. Het helpt ook om bewuster te zijn van de manier waarop we ons online gedragen”, klinkt het. Houd deze gouden regels in het achterhoofd, dan ben je volgens haar gewapend tegen een gebroken hart ten gevolge van deze vijf relatief nieuwe trends.

Datingtrends die niet zo fijn zijn

Deze datingtrends zal je zelf niet zo fijn vinden. Hou hier rekening mee bij het online daten. Laat het ghosting achterwegen en communiceer op een duidelijke manier met de mensen waar je contacten mee legt. Het zal je helpen bij het online daten.

Ghosting

Plots van de radar verdwijnen.

Denk je een fijne chat gehad te hebben met iemand en je denkt dat dit wel eens een stapje verder zou kunnen gaan maar dan krijg je geen reactie meer op berichten mails enz…
Bijna iedereen die aan online dating doet heeft hier al wel enige ervaring mee.

Breadcrumbing

Iemand online aan het lijntje houden.

Probeer eerlijk te zijn tegen je partners en als je geen band voelt met de andere hou ze dan niet aan het lijntje want niets is zo erg om te denken dat er meer van kan komen en dan blijkt dat de andere je al heel te tijd aan het lijntje houdt.

Flexting

Wanneer iemand tijdens het chatten opschept over zichzelf.

Je kent ze wel de mensen die zichzelf fantastisch vinden en dit ook laten blijken door met hun geweldige prestaties en ervaringen te pas en te onpas uit te pakken.
Online is het niet anders. Volgens cijfers van de datingsite werd 47 procent van de leden al met dit gedrag geconfronteerd. De meesten onder hen zijn vrouwen.

Cricketing

Wanneer iemand heel lang wacht om te antwoorden.

Je zendt een bericht naar je vlam, hij of zij leest het bericht… en daar blijft het een tijdje bij. Het duurt soms dagen voordat er een antwoord komt van de andere kant en het ‘gesprek’ kan verdergezet worden. De term komt uit de natuur, wanneer een krekel (cricket) plots stil wordt als je te dicht komt. Zon’ 67 procent wachtte al geduldig op een antwoord. We hebben het allemaal druk, niet?

Ghostbusting

Wanneer je iemand duidelijk negeert, maar de ander berichtjes blijft zenden.

Alles lijkt erop dat de man of vrouw, die je helemaal niet ziet zitten en dus weinig subtiel negeert, het er niet bij wil laten. Ghosting past niet binnen de ander zijn date-beleving, dus slaan ze aan het ghostbusten. Vrij vertaald: jagen op geesten. Een ghostbuster probeert ondanks de situatie alsnog aandacht en antwoorden te krijgen. Ruim 38 procent kreeg eerder te maken met iemand die berichtjes bleef sturen.

Seredipidating

Wanneer je de dingen overlaat aan het lot en dates alsmaar uitstelt voor het geval je iemand tegenkomt met wie het vanaf het begin vuurwerk is.

Bijna een derde van de alleenstaanden zei dat ze geloven dat het gras altijd groener is aan de andere kant en gaf toe dat ze soms dates annuleerden, gewoon omdat de kans bestaat dat ze sowieso iemand beter zullen ontmoeten. Let wel: dit is geen garantie.

Fauxbae’ing

Wanneer mensen beweren een lief te hebben, terwijl ze eigenlijk wel single zijn.

Dit is een van de vreemdste trends in het rijtje. Volgens de relatiedeskundige is dit een tactiek om een ex jaloers te maken of een poging om met rust gelaten te worden door nieuwsgierige familieleden. Hoe dan ook: het is een beetje raar en een voorbode dat iemand misschien niet klaar is voor iets serieus.

bron: hln 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.