Hoe groot is de perfecte partner voor singles

lengte van partnerHoe groot is de perfecte partner voor singles?
Vallen vrouwen op grote mannen en verkiezen mannen een kleine of grote vrouw? Algemeen wordt aangenomen dat vrouwen op grote mannen vallen maar dit bleek niet echt het geval bij de ondervraagden van deze enquêt, een groep van 20.000 Britten tussen 18 en 30 jaar.
De ideale lengte is 1m72 wat je zeker niet als groot kan bestempelen. Mannen verkiezen dan weer een vrouw tussen de 1m65 en 1m72. Lichaamslengte blijkt wel niet de belangrijkste factor te zijn bij het kiezen van een partner.

Hoe groot is de perfecte partner voor singles

Hoe groter de man, hoe knapper, toch? Of niet? En hoe zit het met de vrouwen? Datingapp Badoo wou weten wat de ideale lengte is zodat je altijd naar rechts geswiped wordt en ging op onderzoek.

De onderzoekers deden een beroep op 20.000 Britten tussen de leeftijd van 18 en 30 jaar. Er wordt wel eens gezegd dat grote mannen meer aandacht krijgen en aantrekkelijker zijn. Maar uit de enquête blijkt dat ze toch ook niet té groot moeten zijn. In de top drie van de lengtes die het meest in de smaak vallen, staan mannen die kleiner zijn dan 1m82. De ideale lengte zou zelfs amper 1m72 zijn.

Van groepsfoto’s tot de lengte in de bio: de meest voorkomende fouten op datingapps

De enquête keek ook naar vrouwen. Hier liggen de resultaten iets meer in de lijn van de verwachtingen. De meest begeerde lengte zou tussen 1m65 en 1m72 liggen. Nog volgens de enquête zouden vrouwen die groter zijn dan het nationaal gemiddelde – bij ons 1m64 – aantrekkelijker zijn voor potentiële partners. Slecht nieuws dus voor de dropjes onder ons! Tussen ons gezegd en gezwegen: ik ben zelf maar 1m62, betekent dit dat mijn kansen nu verkeken zijn?

Het profiel is nog van heel veel belang

Gelukkig kunnen we nog proberen uit te blinken met de bio. Dat is naast de foto’s trouwens de enige manier om je persoonlijkheid uit te drukken, zegt Badoo’s dating expert Abbie Goulding bij Metro. “88 procent van de gebruikers van Badoo zullen enthousiast naar rechts swipen als ze moeten lachen met de bio. 16 procent zal geneigd zijn om naar links te swipen als de lichaamslengte niet overeenkomt met wat ze zoeken.”

Er is dus nog een kans dat wanneer we genoeg tijd en aandacht besteden aan onze biografie, dat we meer matches krijgen. Persoonlijkheid is belangrijker dan je lengte, toch?

bron: hln

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.