Vlaming staat open voor online dating

online dating
Vlaming staan open voor online dating
Online dating is bij de Vlaming al alng ingeburgerd. Weliswaar met een beetje vertraging ten opzicht van Nerland maar Nu rust er ook al lang geen taboe meer op online dating in Vlaanderen. Eén op de twee Vlamingen staat wel open voor een afspraakje met iemand die ze online hebben leren kennen. Een groot deel van de Vlaamse singles is al actief geweest of is nog actief op een online dating site. Het gaat om bijna 20 % van de ondervraagden uit de enquête.

Online ontmoeten

Twoo.com ondervroeg 1.000 Vlamingen over hun mening rond online dating, en de resultaten zijn verrassend positief. Ruim een kwart van de ondervraagde Vlamingen (27%) vindt online dating een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Eén op de twee Vlamingen (49%) staat wel open voor online dating, en bijna één op vijf heeft er al ervaring mee. Daarnaast zou een kwart van de Vlamingen (24%) online dating wel overwegen als ze geen partner zouden hebben.

Kosten en veiligheid van online dating

Er heerst echter ook nog wat terughoudendheid. 22% van onze landgenoten zou het wel eens graag proberen, maar is toch nog een beetje onzeker. Vooral de veiligheidsfactor speelt dan mee. Het niet altijd weten met wie je in contact bent, is soms een hinderpaal en geeft een onveilig gevoel. Ook de kosten van sommige datingsites zijn een obstakel. Sommige datingsites zijn wel degelijk aan de prijzige kant. Daar staat soms wel tegenover dat er een degelijke service wordt aangeboden. Dit is wel niet altijd het geval.

Leeftijd

31% van de Vlaamse Twoo-gebruikers zijn twintigers. Daarnaast zijn mannen ook duidelijk enthousiaster dan vrouwen. 54 procent van de heren ziet een online date zitten, vergeleken met 43 procent van de dames. Ook leeftijd speelt een grote rol: wie online date, is waarschijnlijk jonger dan 35 (29 procent). Slechts 6 procent van de 55-plussers ging al eens op een online date. Daarnaast blijken 31% van de Belgische Twoo-gebruikers twintigers te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.