Hoe aan vertrouwen te werken in een nieuwe relatie

Hoe aan vertrouwen te werken in een nieuwe relatieHoe aan vertrouwen te werken in een nieuwe relatie? Vertrouwen hebben is een van de belangrijkste dingen in een relatie. Dat en communicatie staan meestal bovenaan in het lijstje. Vertrouwen in een relatie mag dan al heel belangrijk zijn, vanzelfsprekend is het zeker niet. Het is een proces dat inspanning vraagt van beide partners in de relatie.
Niet iedereen heeft het even gemakkelijk om vertrouwen te hebben in zijn of haar partner. Mensen vertrouwen is voor de ene persoon een stuk gemakkelijker dan voor de andere. Sommige mensen zijn een open boek en delen alles met iedereen, terwijl anderen een tikkeltje meer sceptisch zijn over wie ze toelaten. Heb je een nieuwe relatie? Dan is het belangrijk om hoe dan ook aan het vertrouwen tussen jou en je partner te werken. Zo begin je eraan, volgens relatie experts.

1. Jullie tijd samen kan best qualitytime zijn

Veel praten met elkaar zal een echte band creëren. Zorg dan ook voor de juiste omstandigheden om een goed gesprek te hebben met je partner. Om echt te luisteren naar elkaar heb je zo weinig mogelijk afleiding nodig. Leg die telefoon dus maar weg en de televisie die kan uit.

2. Wees oprecht en ben jezelf

Het is vanzelfsprekend dat je oprecht moet zijn met je partner en haar de echte persoon leren kennen. Ja kan niet altijd een façade ophouden in een relatie. na een tijdje val je toch door de mand en dat is alleen maar pijnlijk voor beide partners. Je moet elkaar leren kennen zoals je echt bent. Niet enkel de goede kanten maar ook het minder goede. Dit zal je alleen maar helpen om de minder goede momenten in de relatie samen te overwinnen.

3. Stel grenzen op

Mensen gaan er soms van uit dat je partner vertrouwen hand in hand gaat met alles met elkaar delen. Maar je moet niet per se alles vanaf dag één prijsgeven. Vertrouwen wordt opgebouwd doorheen de tijd, en je moet heus niets delen voor je daar klaar voor bent.

4. Niet te snel gaan

De drank om elk moment met je nieuwe liefde door te brengen is altijd groot maar het is niet altijd goed om te erg van stapel te lopen. Je kan beter de dingen rustig opbouwen. Het is geen goed idee om te hard van stapel te lopen. Hoe sneller je jezelf in bepaalde situaties plaatst, hoe kwetsbaarder je je opstelt. Neem je tijd wanneer je aan een nieuwe relatie begint.

5. Wees betrouwbaar

Je kan niet van iemand verwachten dat ze betrouwbaar zijn wanneer je het zelf niet bent. Zorg ervoor dat je partner op jou kan rekenen. Vertrouwen werkt als een straat met twee richtingen. Begin je aan een nieuwe relatie? Dan is het belangrijk dat je partner weet dat ze je alles kunnen vertellen of je iets kunnen vragen.

6. Respecteer hen

Als je vertrouwen breekt, kan dat heel wat schade aanrichten in een relatie, zeker wanneer dat in het begin is. Juist daarom is het belangrijk om je partners grenzen ook te beschermen. Ga niet rondneuzen in hun zaken of hen beschuldigen van leugens. Niets kan vertrouwen in het begin van een relatie sneller verpesten dan een inbreuk op hun privacy.

7. Zeg eerlijk wat je bedoelt en hou je aan je woord

Het klinkt misschien logisch, maar we zijn hier niet goed in. Het is erg belangrijk dat we ons houden aan de afspraken die we maken met onze partner: van op tijd komen tot bellen als je beloofde dat te doen. In het begin van een relatie is dat echt een teken dat je het meent. Kom je kleine afspraken niet na? Dan is het vertrouwen voor grote zaken vaak ver zoek.

bron: hln

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.